Qui som? El Pujol de Dachs és una masia situada a la comarca del ripollès, concretament a la localitat de Les Llosses. Aquí hi viu la família Orra, que des de fa tres generacions dedica la seva vida a la producció de llet de vaca.

 

L'any 1993 Josep Orra, el fundador de Formatges del Pujol-Orra, va decidir anar una mica més enllà i començar a produir formatges. El que va començar com una il·lusió va acabar esdevenint una realitat i actualment la totalitat de la llet produïda va destinada a l'elaboració de formatges. 

 

Uns anys més tard, ja ben arrelada la producció de formatges, es va decidir convertir la finca en ecològica. Obtenir la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) va implicar acollir-se a unes condicions més rigoroses, on a més de seguir oferint un producte de qualitat, calia adaptar-se als requisits que la producció ecològica exigeix (alimentació, sanitat...).

 

Actualment produïm una extensa gamma de productes làctics, que va des de formatges cremosos o frescos fins a madurats de llet crua o pasteuritzada. Us convidem a visitar l'apartat "Els nostres productes" que trobareu a la web. Seguim amb l'il·lusió del primer dia per impulsar la ramaderia tradicional i una producció artesana, ecològica i respectuosa amb el nostre entorn. Dia a dia seguim lluitant per mantenir l'equilibri entre la nostra producció i l'entorn que ens nodreix. Les vaques pasturen tot l'any i seguim un sistema de producció extensiva, fet cada vegada menys habitual en explotacions de vaca de llet.

 

Mirant cap al futur, podem dir que els nostres esforços es seguiran centrant en fer arribar el nostre producte de la granja al consumidor, minimitzant al màxim els intermediaris. Volem crear un vincle d'unió entre el productor, botiguers i consumidor final, que permeti al productor obtenir un preu just i garantir al consumidor la qualitat i procedència del producte.

 

Des de la família Orra us convidem a conèixer el nostre projecte i gaudir dels nostres productes navegant a través de la pàgina web. Per a més informació o concertar una visita ens podeu contactar a través del correu electrònic formatgesdelpujolorra@gmail.com o trucant-nos al 608 23 39 97.

 

Atentament,

 

Bruna Puig-Pey Orra,

Neboda de Josep Orra


Josep Orra Capdevila. El "pagès responsable de tot plegat". L'incombustible Josep ha seguit amb la tradició de la família i actualment és el responsable de Formatges del Pujol-Orra.